Fredrik Schmidt

De tidiga åren

Fredrik Schmidt började sin idrottsliga resa bland alptopparna i Österrike som ursprungligen är hans hemland. Fredrik var en lovande längdskidåkare och kom i tidig ålder med i det österrikiska längdlandlandslaget. Han blev senare handplockad till landslaget i skidskytte och det var där han skulle skörda sina största framgångar som idrottsman.

 

Flytten till Sverige

Efter skidkarriären utbildade sig Fredrik inom näringsfysiologi vid universitetet i Innsbruck men det var kärleken som skulle ta honom till Sverige 1983. I sitt nya hemland fortsatte Fredrik att träna och tävla, han innehar bl a Hallands snabbaste tid i Vasaloppet på 4:16:30. Fredrik har också tävlat i löpning och inför Oslo Marathon 1984 sprang han från Falkenberg till Oslo. På tävlingen sprang han sedan in på imponerande tredjeplats.

 

kajaking

Extremidrottaren

På senare år har Fredrik fortsatt att testa gränserna. Han har tävlat i Multisport som är en kombination av bl a paddling, löpning och mountainbike under flera timmar. Långlopp är Fredriks största styrka och 2010 deltog han i Himalaya Stage Race. Bitvis är sträckorna på 5 500 meters höjd och loppet sträcker sig från Indien till Nepal och pågår i fem dagar. Efter detta fick Fredrik blodad tand och har även deltagit i Trans Alp Run och Trans Rockis Race.

 

Företagaren, elittränaren och näringsfysiologen

Parallellt med all träning har Fredrik under mer än 20 år drivit sitt företag inom textiltryck med en tydlig koppling till idrottskläder. Genom Svenska Skidförbundet är Fredrik utbildad elittränare (steg 4) inom konditionsidrott och har sen tidigare en magisterexamen inom näringsfysiologi. Med all sin kunskap och erfarenhet vill Fredrik nu ta nästa steg och hjälpa såväl elitidrottare som vardagsmotionärer och företags anställda att nå sina träningsmål. Vad de än kan tänkas vara.

 

AHA Fitnes Fred

AHA Fitness Fred

AHA Fitness Fred är Fredriks satsning som personlig tränare, rådgivare och föreläsare. Han kan hjälpa dig som elitidrottare att nå bättre resultat eller sporra dig som satsar på att delta i t ex Iron Man eller ett Marathon. Men även du som inte tränar alls idag kan komma igång och göra rätt från början med hjälp av Fredrik.

Och är du redan en erfaren motionär men vill löpa ännu bättre och snabbare, eller få en bättre tid på Vasaloppet hjälper Fredrik dig med både praktiska och teoretiska tips. Fredrik samarbetar även med företag som vill ha friskvård för sina anställda. Genom friskvård får du pigga och glada anställda som mår bra och gör ett bättre jobb.

Genom träning, rådgivning och inspirerande föreläsningar kan Fredrik hjälpa dig och din träningspartner eller dina anställda att träna, äta och tänka rätt.