pumpasoppa

Pumpasoppa
Antal portioner: 4
Ingredienser
1,2 kg pumpa                                                                                                                                                                                                                           4 medelstora morötter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 l grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
2 lime (rivet skal och saft)
1 kryddmåt pepparmix, eller blanda själva, svart, chili och kryddpeppar
Till dekoration:
4 strimlade gula och röda morötter
4 zucchiniblommor
finskuren gräslök                                                                                                                                                                                                 Pumpafröolja kallpressad

Gör så här

1. Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Skär morötterna i mindre bitar. Tillsätt pumpa, morötter och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka ca 10 minuter.

2. Mixa soppan, häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaksätt med lime och pepparmix. Låt soppan koka upp före servering.

3. Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med morötter, zucchiniblomma, kallpressad pumpafröolja och gräslök.