Som löpare gäller det att se om sitt hus, löpning i sig själv genererar inte särskild mycke muskelmassa. Så därför är det viktig att stärka upp vissa muskler med specifik träning, muskulaturen runt knäet är en utsatt punkt och tar mycket stryck av löpning.
Här kan du jobba med excentriska och koncentriska knäböj, hitta en pall/plint eller stor sten där du kan sätta upp foten så att lårbenet är böjd i ca 90°, gör detta bara om du har värmd upp ordentlig, typ efter ett löppass.
Tryck upp dig till rakt stående på en explosiv fråntryck och sänkt dig sedan sakta ned till 90° graders vinkel igen, gör ett antal rep. Tills du känner lårmuskeln och runt knäet att det börjar bygga mjölksyra, byt ben och samma där, efter en paus gör du samma övning men fråntrycket sker sakta upp i stående och du går tillbaka snabbt och börja om med sakta lyft, kör tills du märker att övningen inte bli riktig rent genomfört och byt sedan ben.
Kör så många reps du tål men se till att övningarna görs rent och ordentlig, slutar när du märker att du slarvar och fuskar!
Lycka till-
Keep on Running
Ses där ute
Fred